ბროკოლისა და ყვავილოვანი კომბოსტოს საკაზმი
ინგრედიენტები, რომლებიც დაგჭირდებათ:
- ბროკოლი - 400 გრ.
- ყვავილოვანი კომბოსტო - 400 გრ.
- პომიდორი ჩერი - 200 გრ.
- ნიორი - 3 კბილი
- დაჭრილი ბეკონი - 80 გრ.
- ნუშის ფანტელი - 3 სუფრის კოვზი
- ლიმნის წვენი - 2 სუფრის კოვზი
- თაფლი - 1 სუფრის კოვზი
- ზეითუნის ზეთი
- მარილი
- შავი წიწაკა
- წითელი წიწაკა ჩილი
- პურის ჩხირები გასაფორმებლად
მომზადების დრო : 30 წთ.
ულუფების რაოდენობა: 6
მომზადების წესი:
- ნუშის ფანტელი გახურებულ მშრალ ტაფაზე გადავიტანოთ და გავაჩეროთ, ვურიოთ სანამ ოქროსფერი არ გახდება.
- ორ ქვაბში მოვადუღოთ წყალი, ჩავყაროთ მარილი და ცალ-ცალკე მოვხარშოთ ბროკოლი და ყვავილოვანი კომბოსტო. ვხარშოთ დაახლოებით 5 წუთი. შემდეგ გადავუწუროთ წყალი და ბოსტნეული თბილად შევინახოთ.
- ტაფაზე დაასხით ზეითუნის ზეთი და ბეკონი შებრაწეთ, სანამ ოქროსფერი არ გახდება. გამზადებული ბეკონი გადმოიტანეთ ქაღალდზე, რომ ზედმეტი ცხიმი ჩამოშორდეს. შემდეგ დაჭერით წვრილ ნაჭრებად.
- ნიორი გაასუფთავეთ და დააქუცმაცეთ. წითელი წიწაკა ჩილი წვრილად დაჭერით. ორივე მათგანი 3 წუთის მანძილზე გადაიტანეთ ზეთიან ტაფაზე. შემდეგ შვრიის ფანტელსა და ბეკონს მოაყარეთ. კარგად აურიეთ.
- ლიმნის წვენი, თაფლი და 3 სუფრის კოვზი ზეითუნის ზეთი ერთმანეთში აურიეთ. მოაყარეთ მარილი და წიწაკა.
- მიღებული მასა ლანგარზე გადატანილ ყვავილოვანი კომბოსტოსა და ბროკოლის ნაზავს უნდა მოასხათ. დაამატეთ შვრიისა და ბეკონის ნაერთი. გააფორმეთ კერძი და მიიტანეთ მაგიდასთან.